Thursday, October 2, 2014

Perubahan Selepas Beranak 2...

Oh, hari ni mak dah masuk kerja hari ke-2 secara rasminya. Siap terima email dari HR tanya dah datang kerja ke belum...haha...tak tahu plak mak yang kena report duty ke HR kalau balik lepas ambil cuti tanpa gaji. Dua hari sebelum masuk office, mak dah kelam kabut sebenarnya pasal kerja ni. Almaklumlah, appraisal tahunan. Tarikh last semua sebelum mak sempat masuk kerja, so nak tak nak mak kena laa buat kerja kat rumah. Adeh. Penat otak.

Eh kenapa berbahasakan diri 'mak' plak ni kan....hurmm...sebabnya....mak dah ada 2 anak. Yeay.... Haha. Tak lah, sebabnya sejak dua menjak ni, mak punya penglihatan dan agak sangat teruk. Hari pertama bekerja ja mak dah kena migrain yang teruk. Berlanjutan sampai hari ni. Mak rasa dah sampai masa mak kena cek mata. Terus tengah hari tadi pergi kedai cermin mata. Sah, power dah tinggi nak ooii....patut laa mak pening. 200 haa sebelah mata. Optometrist tu cakap, memang normal untuk certain wanita lepas melahirkan, mata pun makin kabur. Aiyayaya....petanda apa tu anak-anak??? Petanda.....tuaaa....makin menghampiri.

Oh, dah lah tahun ni jejak ke angka 3 series kan. Pastu, masa try untuk cari frame-frame yang sesuai kan, memang nampak sangat kat dalam cermin tu...oh...macam mak mak sangat. Ok, admit....memang mak kepada anak 2.

So, perubahan utama selepas beranak 2 is....lepas ni mak kena pakai spec!! Size badan tak berubah pun dari size anak pertama sebab semua baju lama adalah tak terjejas. Haish...size lama tu maknanya masih lagi obesity. Wakakaka.....

Kena tiru langkah Che Ta nih....dia plan nak pantang makan setahun kau. Huuuu...tabik.

1 comments:

  1. kak Suna,

    Mmg kena inform HR kak..kalau tak nanti akak punya data tak update dalam sistem..nanti gaji tak dapat..ha...tak ke susah..

    ReplyDelete

 
Papa Mama dan Baby LOVA Blogger Template by Ipietoon Blogger Template