Wednesday, March 5, 2014

Week 23 sudah.

Alhamdulillah, kandungan ini sudah masuki usia 23 minggu. Pantas. So far so good. Kakak hari-hari usap perut mama dan tanya pasal adik. Kakak sangat teruja menanti kehadiran adik. Mama dengan ayah jugak. Alhamdulillah, semoga semuanya berjalan lancar dan selamat.

Sekarang, masa untuk mencari semula senarai barang keperluan bayi baru lahir. Saya sudah blur. Haha. Last week, sengaja ikut kengkawan pergi Baby Expo kat KL Convec. Sumpah saya tatau nak appreciate lagi. Haha. Lagipun masih awal, sengaja amik mood dan survey latest design untuk barangan baby. Dan memang mak blur.... Sekarang baru nak cari list, then baru nak tapis apa benda yang masih ada dari barangan lama kakak. Rasanya hanya 20% je kot barang kakak yang boleh diperturunkan kepada adik terutama barangan besar-besar dan mahal-mahal.


  1. Katil baby dan tilam.
  2. Baby rocker.
  3. Car seat (newborn & todler).
  4. Stroller....hurm...ni kena cek integrity dulu sebab kakak still guna stroller until now...and i believe she will continue using it tatau sampai bila. Kalau jalan-jalan shopping ke, kalau dah berjam-jam berjalan, memang lah sapa pun tak larat, so kakak memang akan continue guna nih. Nanti kalau ada adik camne ek, tak kan nak ada 2 stroller? Hurmm.... (bapak kena pikirkan!).
  5. Breast pump...ni kena cek segala accessories yang mana patut tukar....dah 4 tahun lebih terbungkus daa...


Tu je kot barang kakak yang masih ada. Yang lain, insyaAllah kena beli baru. Baju kakak zaman baby memang dah buruk benar dan yang elok pun mama dah bagi sedara mara. So memang kena start beli balik laa...best best. Hahaha.

Set bersalin dan plan berpantang, insyaAllah sama je as per kakak dulu. Mama plan nak deliver kat Kedah, then berpantang dengan mak ayah kat Perlis. Set bersalin, setia dengan NR.....huuu....tak sabar nya nak shopping barang baby. Next week berdebar nak start check up kat PCMC. Dah nak masuk 6 bulan baru dapat buat appointment dengan doktor Seri yang glamer tu. Adeh. Start dengan detail scan plak tu. Saya cuak.

0 comments:

Post a Comment

 
Papa Mama dan Baby LOVA Blogger Template by Ipietoon Blogger Template