Thursday, August 1, 2013

Grill Rumah

Apakah itu grill dan kenapa kena ada grill? Grill ada lah besi untuk setiap pintu dan tingkap dan fungsi utama adalah untuk lambatkan proses atau kalau boleh elakkah pencuri terjah rumah kita. Aku ngan husband tak pernah buat survey kat grill ni. Masa gi satu pameran barangan rumah ni, terus bayar deposit dengan satu tokey grill yang katanya harga yang dia tawar tu dah murah. Haha. Masa 1st cerita-cerita ngan dia, dia bajet pemasangan grill untuk rumah aku yang aku describe ala-ala standard teres 2 tingkat adalah dalam RM6k. Ok setuju.

Then last weekend tokey tu datang ukur yang betul-betul. Sekali dia quote total RM10k. Pengsan!! Reason dia sebab tingkap rumah tu 2x ganda rumah teres biasa. So bila dah dapat final quote mahai gila baru laa tergerak nak try usha tokey grill yang lain. Kebetulan parents in law ada member tokey grill. Bila minta pakcik tu datang ukur, dia pun quote RM10k.....ok nampaknya itu memang harga sebenar tak leh kata apa dah.

And now....mari kita keraskan usaha meningkat kan hasil tabungan. Baru grill je nih....haha. 

Gambar sekadar hiasan...google image

2 comments:

  1. chuna.... rasanya mun aritu pon around 10k jugak... mula2 6k++,lepas tu mintak tmbah awning sikit kat blkg, n tmbah awning kecikkkkk je kat depan, dgn awning tutup courtyard terus... itu yg naik jadik nk dekat 10k... rumah chuna mcm lagi byk tingkap. Maka, mmg komfemmm la ghege dia cenggitu. Dulu last 3 years camtu kot, hrga grill murah je lg.... PIL mun buat grill dlm 3.5k je utk 1 rumah teres 2 tingkat. huhuhu. belum kira tinted lagi kayh! fengsan~

    ReplyDelete
  2. Mak aiiii mahal nyer grill. O2h rumah ku jgn siqp cepat sgt lah

    ReplyDelete

 
Papa Mama dan Baby LOVA Blogger Template by Ipietoon Blogger Template