Thursday, July 4, 2013

Mesir:::Allah, peliharalah kami umat Islam semua

Presiden Morsi kena guling sedangkan dia dipilih oleh rakyat menerusi proses pilihanraya yang sah. Sebab dia membawa Islam sebenar, dia tidak diterima, dia digulingkan. Allah, makin dekat dengan akhirul zaman, makin sesak dada umah Islam. Peliharalah umat Islam sekalian Ya Allah. Semoga iman kita semakin utuh. Semoga kita makin berani untuk tegakkan kebenaran dan semoga kita tidak takut untuk mati syahid mempertahankan akidah. Yang kekal bahagia hanya syurga. Jom tingkatkan kesedaran dan iman. 

Daripada Abu Hurairah r.a. berkata: Bersabda Rasulullah Salawatu Alai Wasalam, "Islam mula tersebar dalam keadaan dagang (asing). Dan ia akan kembali asing pula. Maka beruntunglah orang orang yang asing".

H.R. Muslim

Lihatlah persekitaran....umat Islam Rohingnya di Myanmar dibunuh oleh Buddha. Islam Sunni di Syria dibunuh oleh puak Syiah dan disokong oleh negara Syiah yang lain, pemimpin yang menegakkan Islam di Mesir digulingkan, rakyat Palestine dah lama ditindas Israel.....

Hanya mampu berdoa dan tumpang merasa kesakitan sedara-sedara yang terlibat. Banyak gambar-gambar di Facebook yang menunjukkan penderitaan mereka, kadang-kadang sampai tak sanggup nak tengok...tapi itu lah hakikat yang sedang merebak.

Kiamat dah dekat!

0 comments:

Post a Comment

 
Papa Mama dan Baby LOVA Blogger Template by Ipietoon Blogger Template