Wednesday, July 24, 2013

Cerita Weekend: Survey dan Beli Lampu

Last weekend, sempat bawa consultant datang tengok rumah untuk sama-sama berimaginasi bagaimanakah susun atur dalaman rumah nanti. Tatau lah pasni leh jadi Singapore life style ke haper…haha. Sebabnya consultant yang kitaorang deal ni dari Singapore. Terbuat deal ngan dia masa Homedec last year. Murah jek…so apa salahnya mencuba.

Sempat survey kat internet pasal kedai lampu terbaik. Ramai sungguh suka pi beli kat House of Lighthing kat Puchong sebab murah katanya. Aku malas nak ajak husband gi usha belah-belah Puchong sana sebab macam jauh dan sesak. So aku ajak gi survey kat Avalon, Nilai 3 which is lagi dekat dari rumah aku. Ok la, harga dia bole dikatakan murah sebab aku compare harga kipas angin DEKA yang dijual masa MF3 exhibition aritu adalah lebih mahal sedikit dari harga di Avalon ni. Sedangkan harga masa exhibition tu dah di claim harga promosi. So aku assumed harga barang lain pun murah lah kot kat sini. Haha. Sempat lah rembat kipas angin beberapa ketol dan lampu-lampu basic beberapa ketul. Lampu-lampu utama dan kipas utama tak berani beli lagi sebab tak tahu lagi design camner orang nak propose nanti. So tunggu dulu. Kat Avalon ni murah laa tapi design dia tak canggih dan tak moden dan tak berapa updated la. Bole laa….. Kalau nak cari design gempak macam ko selalu belek dalam magazine rumah-rumah kat Singapore bagai tu memang susah lah nak cari kat situ. 

Tu jek update lampu. Bila dia nak antar pun tatau lagi. So far kitaorang dah tabor banyak deposit dan beli beberapa barang tapi satu pun tak dihantar lagi sebab tatau nak simpan mana lagi. Semua simpan kedai dulu. Haha.

0 comments:

Post a Comment

 
Papa Mama dan Baby LOVA Blogger Template by Ipietoon Blogger Template