Monday, February 18, 2013

Amah Dera Baby Lagi

Kesian, sedih dan takut bila baca kisah baby Mohamed Hareez, 4 bulan yang dilambung-lambung seperti menebar roti canai oleh bibik dia yang sengal. Hari ni plak baca paper kata baby tu kena tahan kat spital sebab keadaan yang lemah. Hurmmm....tak dapat bayang perasaan ibu beliau.....semoga baby itu selamat.

The baby and her mom...credited to Sinar Harian

Itulah risiko bila bagi orang lain jaga anak kita. Hurm...semua benda ada risiko. Jaga anak sendiri pun ada risiko gak. Kerja kat plantar minyak bley risiko terbakar, bawa kereta gi beli beras pun leh jadi eksiden.....even ada gak bapak sendiri terlanggar anak sendiri dengan kereta sendiri di depan rumah sendiri.....dan ada jugak kes mak tengah dukung anak bawa pi angkat kain di jemuran tiba-tiba buah durian jatuh dari pokok timpa kepala anak dia yang dalam dukungan mak dia....meninggal terus.

Semua benda ada risiko. Banyakkan lah berdoa agar apa yang terbentang depan kita adalah selamat dan pilihan terbaik. Jangan plak kita hentam terus....haaaa padan muka sapa suh amik maid lagi.....sebab, bahagian kita tak tau lagi camna.....

Jagalah diri dan keluarga masing-masing dan berdoalah. Hanya Allah yang tahu apa nak jadi kat kita atau keluarga kita sat lagi.....

Wallahualam....

...psss....ada gak few of my friends yang dapat maid baik...alhamdulillah...rezeki...keberkatan...semua tu rahsia Allah....atas amalan kita gak. Pray hard mammalova!!

1 comments:

 
Papa Mama dan Baby LOVA Blogger Template by Ipietoon Blogger Template