Tuesday, December 11, 2012

Alyaa Nak Bawa Kereta

Saya selalu bertanya Alyaa, bila besar nak buat apa?
Dia pasti akan jawab...Alyaa nak make up dengan Alyaa nak bawa kereta. Macam mama!
Alamak, she is sooo me! :)

Mama suka tengok orang make up, barang make up dan apa saja kaitan dengan make up walaupun mama malas nak make up. Dan mama juga sangat suka memandu kereta!

So, mama decide nak bagi Alyaa perluang merasa memandu kereta walaupun belum dewasa lagi...hoyeh!
Kereta kecil warna merah

Sejam dia main kat dalam ni...sambil mama layan perasaan sorang-sorang kat luar...hehe

Hai, nampak tak saya?

Pin pin....hon hon

Tukar kereta biru plak

Tutup pintu rapat-rapat sebelum berjalan yea

Eh, lupa plak camne nak masuk gear nih....

Then naik menadu tren plak dengan ditemani ayah

Sedih...mama tak boleh ikut sama sebab tak muat...hehe

Origami: Crown Princess




Cantik tak crown saya?
Saya buat di sekolah dengan cikgu dan kawan-kawan.
Saya warnakan sendiri tau...
Ada gaya princess tak?
Heeee....

Makan di Ruz Aladdin

Peace

Ini tapai moden bungkus kertas jek



Saya nak order yang ini!

Kami!
Sorry sebab letak gambar anak aku je...gambar makanan tak ingat nak snap sebab bila makanan dah sampai, terus terlupa donia...ngap je yang ingat...hahaha.

Ini adalah antara restoran kegemaran kami. Dulu masa masih tinggal di kawasan Ampang, kerap lah berkunjung ke sini. Tapi sejak berpindah ke Cheras, agak kurang frekuensi berkunjung tapi tetap akan datang di kala teringat dan terindu nasi beriani gam Johor. Memang sedap. Kalah lah JM Nasi Beriani tu. LaiciKang dia pun sedap. Ada rojak buah kegemaran saya. Ada air-cond. Ada surau.

Lokasi ini adalah di Ampang dan ada cawangan lagi di TTDI rasanya. Huuuuu

Philea Resort & Spa, Melaka

Ayah ada team building kat tempat ni....mama amik keputusan nak habiskan cuti dan ikut ayah untuk spend masa bersama anak. Mari lihat gambar...



































Gaya makan di hotel..isk isk...mujur tak ramai orang.


Kepenatan.....
Overall aku suka tempat ni cantik dan nyaman. Benda yang tak suka plak adalah, lampu dalam bilik dia romantik sangat, so kalau nak pakai bedak tu rasa macam takut muka jadi tepung gomak...and this is the reason why tak banyak gambar dalam bilik...
Makanan dia pun biasa jek...breakfast menu tak boleh lawan hotel-hotel best around KL....walaupun sama banyak jek bintang dia...heee....
Pastu Maxis 3G tak berapa ada...bergantung pada GPRS je lah...walaupun ada free wifi...tapi macam tak berapa friendly untuk connect guna phone....dan tak kan lah nak usung laptop je ke sana ke mari nak main internet kann....huuuu
 
Papa Mama dan Baby LOVA Blogger Template by Ipietoon Blogger Template