Wednesday, September 26, 2012

Alyaa Humaira Now is 3!

Alhamdulillah segala puji hanya bagi Allah yg masih meminjamkan pelbagai nikmat buat kami. Alhamdulillah! Hanya itu perkataan yang mampu ku ungkapkan. Semoga Allah memudahkan kami untuk mengasuh dan mendidik Nur Alyaa menjadi hamba Allah yang solehah....ahlul jannah....cemerlang di dunia dan akhirat. Semoga Humaira sentiasa sihat dan menjadi penyejuk di mata dan penenang di hati buat kami. Amin Ya Rabb.


Tuesday, September 18, 2012

Motherhood

Anak aku kini dah bley buat geng....hehe...sonoknya. Kalau bole nak ada ramai anak lagi untuk buat geng gak......gangnam style...ehhh ada kaitan ke??

[MAMA]: Alyaa cepat senyum! [ALYAA]: OOOOOoooo   



OK, senyum betul2, erkkkk tapi budak ni tayang lidah plak.

Ok, sama2 buat OOOooooOOoooooo....buruk nau!

Cepat, sama2 buat iklan gigi...ihik heeee

Alyaa, cepat muka terkujat plak!

This time kita buat muka comey plak k!


Alyaa, cepat pandang sana....!!

Sengih sini plak nak....

Ok, muka control ayu plak ye. Peace!

Alyaa dan Hidung Sumbat



2 minggu lepas, anak aku selsema. Kitaorang hanya berikan ubat selsema dan anti histamine yang dia selalu guna jek. Anak aku ni memang mudah kena selsema dan kemudian leh membawa kepada asma. Dah macam-macam petua aku dah cuba. Bagi madu, bagi susu Pediasure, bagi meal shake (Shaklee), bagi vitamin C, bagi Scott Emulsion, bagi Appetton….erk…banyak kan…tapi sama jek. Tak pe lah, agaknya sebab mak dia memang keturunan alahan alergi sinus bagai, so anak pun dapat kot.

Ok back to cerita asal. After seminggu selsema, hidung dia dah start berdarah. Agaknya sebab panas atau pun bendasing banyak sangat dalam hidung dah mengeras dan asik kena tenyeh jek, so sel darah yang halus mulus dalam hidung pun mudah lah terpecah dan berdarah. After beberapa kali berdarah, lama-lama hidung dia jadi tersumbat dan keras. Siap ada hitam-hitam macam kulat roti tu. Memang comot lah anak ku. Nak cuci or check kat hidung dia, memang dia tak kasi. So kitaorang terus bawa gi klinik. Actually dah kali ke berapa kali ntah laa gi klinik. Selalunya gi Klinik Kita kat Cheras tu, tapi tak dak beza pun. So try bawa ke klinik kat opis aku plak, TTMC. Doktor situ terus suh anak aku refer kat ENT.

Kitaorang decide gi ENT kat PCMC, Dr Yau. Dr terus suruh anak aku buat procedure untuk bersihkan hidung dan sinus pada hari esoknya. Dr kata ada jangkitan sudah kat hidung dia. Kena di pengsankan jugak sebab dia meronta-ronta kalo nak cuci sampai ke belakang hidung. Kesian. Sebelum masuk OT, kena pulak budak tu puasa dulu 6 jam.

Then after seminggu treatment, Alyaa dah getting better. Alhamdulillah. Ingat lepas ni nak try homeopathy plak. Mana tahu kalau-kalau berjaya kurangkan masalah alahan dia tu.

Persalinan nak masuk OT....
Siap pakai cap/hair cover lagi

After keluar OT

Kesian anak mama...horror kan tgk hidung dia

Alhamdulillah hidung dah bersih


Thursday, September 6, 2012

Tengok Gambar, Jomm!

Mokcik2 tengah tunggu nak gi kenduri belah pengantin pompuan.

Teruja masing-masing nak gi makan kenduri anak sedara.

Kolam depan rumah yang baru pas cuci sebab nak kenduri.

Geng nak p kenduri jugak

Tinggal aku, husband ngan tok ja yang tak pi sebab kena tunggu rumah orang dok mai. Sob sob

Makcik ngan sepupu posing dulu sebelum pengantin.

Makcik2 belah mak aku plus sepupu.

Antara jiran yang datang awal sebelum kenduri start.

Cousins belah ayah. Yang pakai baju hijau tu sekali baju beliau sama sebijik ngan pekerja catering hari tu...hahaha....mujur nanti tukar baju lain.

Cuaca hari kejadian baik alhamdulillah. Nih depan umah aku.

Makcikss & sepupuss lagi.

Goodies utk tetamu.

Anak2 sedara sepupu aku.

Tetamu dah datang....kena redah batas sawah dulu...huhu

Mokcik of the day.

The caterer~

Penjaga-penjaga anak aku sebab aku sibuk. hahaha

Anak aku dipinjam oleh pasangan ini.

The pengantin.....

Pengantin forever~

Cupcake

Apakah posing ini? Selepas beberapa tahun kahwin....isk isk memasing duduk jejauh ek.

Ni lah raja sehari sebenar!

Alamak, apa mokcik ni buat hari kenduri nih?? Ada budak terkucil depan pintu daaa...

Semoga berbahagia selamanya adik-adikku.

With parents pengantin perempuan....mertua adik aku laa tu.

Best kan nak posing kat laman umah aku....hehehe....family pengantin perempuan.

MMuuahhhh....

Potong kek senget....hahahaha

Cousins and tok.

Manis.

Sepupu sepapat lagi....isk ramai nyer.

Bergambar dengan kakak sulung pengantin lelaki. Aku ler tu!

My ma n pa!

Us~

Cameraman n familia

Sebahagian yang dapat dikumpul.....family belah mak.

The happy faces.....

Maksu ngan Najla....alamak jelas plak gambar mesin basuh mak aku tuu...hahaha

Sepupu.....Kak Chik ngan somi dan anak2

Sepupu lagi, Bang Syarif n Kak Niza....

2 orang paksu

Family mak lang...belah ayah...eh tak ready lagi laaa

Ok ni dah ready!

 
Papa Mama dan Baby LOVA Blogger Template by Ipietoon Blogger Template