Monday, June 25, 2012

Bohemia Crystal - Sale

Time lunch tadi, aku ngan husband gi jengjalan kat Parkson sebab nak cari bakul sampah. Kat opis aku sekarang, bakul sampah kena share daa...sungguh tak best. Kena pulak aku duduk dekat dengan sorang yang berpangkat, maka harus lah manusia tu anggap bakul sampah tu hak dia. So aku kena gi tempat tempat dia kalau nak buang sampah. Macam tak best. 

Kami terus tuju kat area home living, and hanya ada satu design jek bakul sampah which is harga untuk medium size dah RM119....memang tak lah aku nak belikan...pulak tu nak buat letak kat ofis. Gila bazir kot. Hahaha...takpe kita jenguk tempat lain plak lepas ni untuk sesi pencarian bakul sampah tu.

Tapi apa yang aku nak share kat sini adalah satu sale yang best untuk peminat barangan kristal Bohemia. Sale dia from 50% to 70%...siap ada yang sampai 90%.... Memang meleleh makkkk... Dulu aku tak pernah suka benda-benda makcik makcik nih, tapi sejak dah bergelar makcik nih...hahaha....lain plak rasa nya. Rasa macam bahagia jek kalau dapat satu rak kat rumah untuk letak barang-barang kristal nih kan. Pulak tu pasang kan lampu mentol kaler-kaler...huh...kalah show room.

Actually aku start suka barang kristal ni sejak dapat hadiah kahwin vase and pair of glasses from Bohemia. Cantik dan suka bangat. Pastu tengok plak koleksi barang kristal mak mertua aku, terus jatuh suka. Tapi nak belik sendiri tu tak mampu laa..mahai!

Tapi, disebabkan sale tadi, aku rembat satu vase kecik untuk letak bunga ros kat meja ofis. Happy suka nyer saya!! Tu je lah yang mampu pun. Hahaha...tapi teringin gak tadi nak sambar balang-balang untuk isi sekut raya...tapi rumah skrang tak ada tempat simpan daa...so batalkan hasrat. Harap sangat tahun depan ada lagi sale macam ni. Hoyeh!

Cantik kannn

Kalau dapat camni untuk isi sekut raya cam best

Balang camni sale 70% then plus lagi 20%...dapat lah RM127 seketol...terliur tak?

Ini yang aku rembat tadi untuk letak bunga kat ofis...hehe...

Friday, June 8, 2012

Melaka....soon!

Aku ngan suami ada benda nak kena buat kat Melaka nanti. Seminggu gak kami kat sana nanti. Punyalah susah nak cari hotel sebab tengah cuti sekolah kann... Hotel glamer semua dah penuh tau.

End up....orang opis tolong book kan hotel ini...

Persembahkan.....

Hotel Orkid!






Husband macam tak puas ati...dan aku pun rasa kureng jek hotel ni. Demand kann...pastu dia plak try cari...dapat lah yang lain. Tapi tak dapat lah untuk seminggu sebab penuh.
Tapi kira ok lah...sebab tak sanggup kami untuk hidup seminggu dalam bilik yang macam ni.

Jeng jeng jeng....dapat yang ini untuk 2 malam....Hotel Arenaa....






Cantik lah sket kann...
Untuk berdua bersama chenta hati...
Kih kih kih....

Tapi,
Husband aku masih tak puas hati. So, cari lagi...and....dapat lah...satu hotel yang kena ngan citarasa dia. Haishh...cerewet tol chenta hati aku....kah kah kah

Taadaaaa...........








Walaupun aku tak minat style baba nyonya, tapi bila tengokkan si chenta hati semangat semacam nak try hotel ni, sampai sanggup untuk bayar sendiri....aku pun ikut teruja....hehehe....

Yeaa....tak sabar nya....Melaka!

Tapi, dak kecik tak ikut...sob sob...sedih!

Nak Talipon Baru

Selepas setahun dengan handphone sekarang, aku dah mula rasa panas telinga. Dah rasa kuno dah....dan sangat tergedik-gedik nak handphone baru. Tapi, handphone lama masih sihat....tapiiii....nak jugak yang baru.
Adeh.


Idaman hati...

Samsung Galaxy S3
Samsung Note kaler Pink
Iphone 4S


Dah gi usha kat kedai yang provide ngan data plan package bagai.
Tapi masih lagi berkira-kira, nak yang mana satu dan awat laa mahai sangat. Hahaha...
Walaupun chenta hati kata nak sponsor, tapi I macam tak sanggup laa...sebab I dah banyak paww dia bulan nih...keh keh keh....

Tunggu tengok bulan depan macam mana.
Tapi, nak beli yang mana??


S3 banyak dah out of stock...dan mahai...dan best sebab canggih dan paling latest!! Tapi baru-baru kuar ni takut tak stable...

Note pulak, dok tanya-tanya member yang besa pakai dah, depa kata lembss...agak slow kalau nak compare ngan S2...owhh....nooo...aku tak bole terima kalau handphone slow. Tapi macam teringin sebab ada kaler pink!

Iphone 4S..yang ni terbaik....harga package pun terbaik! Mahai sungguh. Dan aku pun macam dah serasi ngan Iphone.....Iphone4 tak dak S aku skrang pun tak penah buat masalah so far. Anak aku baling ke lantai berkali-kali pun still mantop! Tapi tu lah, mahai semata nak tambah S kat ujung dia...atau tunggu Iphone5 terus.

Owh...mari terus berfikir...nak beli ke idak...nak beli ke idak.... Ataupun gi tukar casing ngan screen protector baru je lah untuk talipon sekarang...ahikss...

S3

Note

4S

 
Papa Mama dan Baby LOVA Blogger Template by Ipietoon Blogger Template