Monday, April 30, 2012

Coffee Lover or Coffee Addictor?

Aku suka minum kopi. Adeh, susah nak skip benda ni bila plan nak diet. Masa pregnant dulu pun aku minum kopi...tapi tak kerap laa...sebab masa tu kat Kertih mana ada kedai kopi segera yang canggih. Tapi aku suka minum kopi kampung...cap Songkok ke, cap Aik Chong ke, cap Keretapi ke, cap Hang Tuah ke...apa-apa je lah.

Sekarang bila dah kerja kat KL, mak aii...makin melampau tabiat minum kopi neh. Ingat tak aku pernah tulis pasal promotion San Francisco Coffee? And this April, sepanjang sebulan, ada promo beli satu kopi, percuma satu kopi...dengan penggunaan CIMB credit card. So lagi lah laju aku ngan husband dok angkut kopi tu sorang secawan. Sambil tu, dapat penuhkan cop kat kupon untuk dapatkan kopi free.... 

Sekali hambik engkau, dah 2 kupon penuh cop...mak ai, sama dengan dah 20 cawan kopi kami minum.....tu belum kira yang dapat free....sebab kopi free tak boleh dapat cop....


Dah masuk kad ke 3
Dan aku rasa....nih dah tahap boleh mati keracunan kopi...isk isk....kena belajar kurangkan pengunaan kopi sebegini sebab tak baik untuk kesihatan. Lebih baik beralih kepada kopi kampung yang lebih 'light' kandungan nya. Hehe...

Tapi, dalam hati, berangan nak beli Coffee Espresso Machine tu kat rumah baru nanti....hahaha...siap dah kumpul duit untuk peruntukan menatang tu...yang canggih mahai wooo...setakat Dolce Gusto NESCAFE tu tak main arrr.....at least Coffee Bean nyer Espresso Machine yang comel tu ke....gugugugugu...bila laa aku nak insap neh.....

Dolce Gusto by NESCAFE

Dolce Gusto lagi...yg besaq sket.

Coffee Bean and Tea Leaf (CBTL) nyer Espresso Machine

Perisa kopi untuk CBTL


Nak jugakk...masuk frame...hik hik hik



3 comments:

  1. Ada setgh pendapat ckp kopi baek utk kesihatan...xtaula kopi yg mcm mana...saya pun suka kopi... sib bek xdok kl kalu tak mengalahka hasuna la kot...haha! setakat minum kopi kampung n nescafe je la...nescafe la kot bahaya kans... masa preggy ni awai2 ja kurang minum tp pastu minum gak... haha! org kata bg baby kuat sket nti masa nk menyusu xdak masalah nk consume coffee sbb baby da biasa dari dlm perot... xtaula btul ka dak... kopi pahit2 jgn manis2 okla kot :)

    ReplyDelete
  2. hang ada rumah baru dan ada kopi machine..jgn lupa jemput aku kita buat kopi party~!! hihihihi

    nnt aku sponsor biji kopi yg baguih2 utk party kitaaa hahahahaha

    latest research shows that coffee is good for asthma.

    ReplyDelete
  3. hahaha....jom kita minum kopi hari2....

    ReplyDelete

 
Papa Mama dan Baby LOVA Blogger Template by Ipietoon Blogger Template