Monday, April 30, 2012

Anakku dan Unta

Mari mengira unta....eh, ada yang jatuh terpeleot

OK, semua unta dah tegak...boleh mengira dengan tenang.

Banyak tak unta si manis ku? Hehe...

Asalnya ada sekor je, atok dia beli masa balik haji last year. Pastu, unta tu rosak selepas beberapa kali main. Unta tu bole berjalan dan ada lagu...Ya Taibaa...Ya Taiba....(sila sambung nyanyi sampai habis sendiri k).

Pastu, si atuk pun kesian kat cucu sebab unta dah rosak. So atuk berpesan kepada rakan-rakan sekeliling beliau, kepada sesiapa yang ada pergi ke tanah suci Mekah atau kawasan sekitar, untuk umrah atau haji, please tolong belikan unta mainan untuk dia.
Sekali hambik kau, ramai plak kawan-kawan atuk yang tolong belikan unta untuk si manis. Hahaha...siap boleh main race antara unta. Maka, secara tak langsung, anak aku dah jadi si pengembala unta mainan....hehe...kan best kalau dapat bawa dia jumpa unta betul. Mesti dia teruja kann.... 

Ada gak unta yang bunyi lafaz talbiah... Labbaikallaahumma labbaik....etc etc..... Seronok dengar, semakin teruja rasa hati nak gi Mekah...semoga Allah mudahkan....amin.

Jom, bawa unta naik kuda.

Unta menunggang kuda...nih idea si manis lah.

Semua ada 6 ekor unta...yeay....



**P/S: Sila abaikan keserabutan background gambar yer...biasalah rumah dah jadi lapangan mainan budak kecik.

0 comments:

Post a Comment

 
Papa Mama dan Baby LOVA Blogger Template by Ipietoon Blogger Template