Monday, January 9, 2012

09.01 Anwar Ibrahim Bebas

Pelukan terharu dan gembira seorang isteri buat si suami yang disahkan bebas pertuduhan oleh mahkamah.
Hari ini dalan sejarah...masuk office melepasi jam 9am.
2 jam lebih drive terkemut-kemut....baru sampai office.
Bila sampai office, tengok henpon....ramai orang dah tweet and post kat wall facebook yang dato sri anwar ibrahim telah dibebaskan pertuduhan ehem ehem dengan saiful bukhari oleh mahkamah. 
Oo...ok. Very good news for one side and also very bad news for the other side.

Tiba-tiba tergerak hati nak baca blog Saiful Bukhari....ooo...dia ok je dengan life dia sekarang. Redha dan pasrah dengan apa yang ditentukan (ini ayat dalam blog dia hokey). Musim haji baru ni dia gi buat haji. So sekarang dah bergelar Tuan Haji lah. Oh, tertulis gak dalam blog beliau, kereta waja kesayangan beliau telah dicuri....alamak, waja pun orang berminat nak curi.....cuak sekejap...sebab aku pun naik keta waja.

Sengal lah hari ni. Tadi, dalam jem tak hengat, laki ku sedang enak diulit mimpi di seat sebelah, membiarkan si bini meredah jem, satu kekecohan berlaku. Terbau hangit. Tengok jarum meter dah naik lebih dari line tengah. Dah dekat nak max....alamak kereta aku panas. Semalam nampak BMW X5 terbakar tepi highway tinggal rangka....alamak aku cuak. Terus benti kereta, tekan hazard signal.....buka tingkap keta dan mati enjin semua. Duduk diam-diam dan bertenang. Encik abang sebelah kelam kabut bangun capai spec and pakai topeng muka beliau sebab nak lari keluar takut kereta terbakar bila aku dah terjerit-jerit bitau dia enjin kereta panas. Hahaha...orang belakang semua dah tukar lane sebelah. Dalam hati dah terpikir nak spend masa sejam dua kat situ untuk tunggu enjin sejuk untuk bergerak semula. Hahaha.....

Sekali encik suami tanya, meter mana aku tengok.....dan bila aku tunjuk kat meter tu....alamak, memang lah jarum kat max sebab baru isi minyak je.....waaaaaaaaaa.......aku tertengok fuel meter daaaaaaaaaa! Cis cis cis......trauma terlebih lah plak. Then, start kereta, bukak air cond and radio semula, then pecut jalan...tapi tak leh pecut pun....jalan jem....Dem! Siut kena gelak free ngan husband ku...tapi at least lepas tu dia tak tidor dah....daaaaaaa!

1 comments:

  1. hahhahaa.klakar. takpe. hiburan di kala jem. :p

    ReplyDelete

 
Papa Mama dan Baby LOVA Blogger Template by Ipietoon Blogger Template