Sunday, November 20, 2011

Nak Diet...Tapi???

Kat sini aku nak share beberapa reason yang menyebabkan konsep diet aku gagal sama sekali dalam masa sebulan ni.....

Alyaa enjoying Chicken Fingers at TGI Fridays


Chicken Salad at TGI Fridays

Rib Eye at TGI Fridays

Tropical Orainge Juice at Tony Romas....nama macam best, sekali ini adalah air oren campur santan...macam nak pengsan habiskan.


Carrot cake, banana muffins and drinks at Coffe Bean

Fish & Chips at DOME

Tak ingat nama apa....tapi ni kat Manhattan Fish Market.....makan sebab ada orang tu dah beli kupon murah kat MyDeal kot....

Chicken Mojo at Tony Romas....rasa macam makan nasi bariani jek

Shish Tawouk a.k.a kebab ayam kot....at Restoran Barada, BTHO

Beef steak at Tony Romas

Jus oren sebenar dan jus tembikai sebenar at TGI Fridays



Dahsyat kan aku ngan husband nyer projek ujung minggu....mentang-mentanglah mak ngan abah tak ada kat rumah...asik makan luar jek. Pokai ler..... Kalau makanan tu nampak macam besar sangat, kami order satu je then share lah makan....konon tak nak nampak macam buruk sangat lantak. Dan kesimpulan yang dapat dibuat...kalau nak makan steak....sila lah ke TGI Fridays...memang puas hati walaupun harga dia macam mencekik.....kalo nak banding ngan Tony Romas, aku rasa jauh lagi sedap steak kat TGI Fridays....hulalala....

Orang kata makan kat DOME macam sedap, tapi kami try fish and chips dia, macam lagi sedap yang kat Melting Port, Concorde Hotel jek...ekekeke. Penah gak try kat The Apartment, tapi rasanya pasni tak mau lagi melangkah ke situ sebab....banyak sangat arakkkkk...... Sebelum ni, orang kata TGI Fridays macam ala-ala pub. Even masa aku lalu kat The Curve nyer TGI pun seram je rasa.Tapi kami try TGI nyer outlet kat Alamanda, memang tak ada arak ke haper....lebih kepada family touch.....so selesa makan kat sana....cewah nak promote Alamanda plak.... Tapi sungguh aku macam suka lak jalan-jalan sana sebab tak ramai sangat orang dan tak ramai sangat kepelikan kot....seperti yang selalu ternampak di KLCC, Pavilion atau THe Curve...Alamanda ni macam lagi suci laa... Bukan apa, macam tak syok anak kecik ku dok perati manusia-manusia pelik kat persekitaran dia...he.hehe.....

0 comments:

Post a Comment

 
Papa Mama dan Baby LOVA Blogger Template by Ipietoon Blogger Template