Monday, October 10, 2011

Suntikan Pelalian a.k.a Immunisasi

Alhamdulillah, si manis dah berjaya habiskan semua jenis imunisasi sampai umur 18-24 bulan. Next injection untuk booster adalah masa umur 7 tahun. Lambat lagi. Boleh lah daku menarik nafas lega. Bukan apa, tak suka inject2 ni sebab kesian ke anak guwe dan tak suka juga kalau dia demam after injection.

And now, she's having fever. Dah lebih 3 hari, so kena start antibiotik. Siap naik rashes satu badan hingga ke dalam mulut. Doktor siap bagi jadual makan ubat atau masuk ubat bontot untuk 48 jam. Kalau still high fever, kena gi check balik. Alhamdulillah doktor kata bukan denggi or chicken pox. Measle katanya. Entah betol ke idak ejaan daku tu. Huhuhu.

Alhamdulillah hasben decide nak cuti esok untuk jaga si manis. Malam ni pakat berjaga laa nak monitor suhu si manis.

Kasihan anak mama. Semoga cepat sembuh dan mudah untuk sembuh. Amin.




Inilah koleksi jenis-jenis imunisasi yang dah di ambil. Banyak nya, cian anak aku.



- Posted using BlogPress from my iPhone

0 comments:

Post a Comment

 
Papa Mama dan Baby LOVA Blogger Template by Ipietoon Blogger Template