Thursday, September 22, 2011

Aduh, sakit kepala ku

Dah 4 hari aku sakit kepala. Mulanya macam boleh abaikan je sebab bukan sekali ni je dok rasa berdenyut kepala ni. Selalu gak la sejak dua menjak ni. Selalunya aku telan panadol je. Pastu ilang lah dan terus lupa sampai lah datang lagi sakit tu. Tapi minggu ni, setiap hari aku sakit. Hari ni rasa macam makin berdenyut dan tak boleh tahan. Tapi aku tak ada lak amik panadol apa pun. Terfikir nak gi jumpa doctor lah, mana lah tahu apa-apa yang tak diingini kan.

Sekali, lepas jumpa doctor kat klinik berhampiran ofis neh, aku dapat result tak best. My blood pressure gila high….140/96…..doktor siap suh aku datang lagi next week untuk monitoring purposes. Setahu aku, selama ni blood pressure aku dalam range 126/72 jek….and last aku cek pun ada lah 5 bulan yang lalu. Sekarang nyer reading, mak aii…takut den. Pastu, ada kaitan ngan gastric dan migraine sebab aku selalu stress kot. Heart beat aku pun laju je…rasanya tak penah lagi laa heart beat aku ni bawah 90 sejak duduk KL neh. Sabar je lah.

Kesimpulan nya, aku hidup dalam stress. Semua nya stress. Time tido je kot tak stress tapi bukan nya hari-hari boleh tido cukup. Oh, kasihan nya diri ini.

Inilah reading BP ku....dahsattt

Ubat migrain

Gastrikas pun nak nyibuk gak

1 comments:

  1. uik gila tinggi reading bp tuh... kami pnh gak sakit kepala xhengat... reading tinggi jgk 130/80 kot... trus dapat mc 2hari...doctor soh rehat... byk keja time tuh...mana dgn esemen, penat ulang alik, stress keja lg... :) life begitula kot... sabaq na! ^_^

    ReplyDelete

 
Papa Mama dan Baby LOVA Blogger Template by Ipietoon Blogger Template