Wednesday, July 20, 2011

Future House

InsyaAllah, impian memiliki rumah sendiri bakal terlaksana. Walaupun bukan rumah aku, tapi rumah hasben aku tu kira rumah kami lah. Kan kan…hik hik hik.
Petang semalam, sempat berjalan-jalan amik angin petang di tasik kat area rumah mertuaku. Suka amat si kecil tu berlari-lari di sepanjang tasik tu. Kawasan berbukit pun dia redah. Bila balik rumah, ngadu sakit kaki sebab berjalan banyak. Alahai, kesian nyer. Hehehe…. Ramai orang beriadah dan berjoging kat tasik tu. Teringin nak berjalan kaki je dari rumah ke situ, lagipun dekat bebenar, tapi kesian lak my husband kalau dia nak ikut sebab dia tak leh kena panas lama-lama. So simpan dulu lah hasrat nak berjalan kaki tu. Lagipun kena tunggu si kecik tu ada basikal sendiri, so that tak der lah dia pun kena berjalan kaki gak. Silap-silap aku yang kena dukung dia bila dia dah tak larat nak jalan. Hehe…
Sambil hirup angin petang, sempat gak usha bakal rumah kami yang berhadapan dengan tasik tu. Best-best nanti depan rumah view tasik. Tapi rumah kami nanti kena direct sun….panas petang lak tu. Hurmm….kena letak langsir tebal karang. Hahaha…angan-angan dah.
Tengok gambar construction je lah dulu ekk….
Gambaran bila dah siap.

Proses pembinaan....

Perumahan sebelah tu rumah mertua...hik hik...berjiran jek nanti.

Nak selit gak gambar jalan-jalan di tasik semalam.

0 comments:

Post a Comment

 
Papa Mama dan Baby LOVA Blogger Template by Ipietoon Blogger Template