Wednesday, July 20, 2011

Benda Yang Daku Teringin

1)      Jangka Masa Dekat
Lense baru untuk our kamera. Memang target nak beli yang ini…..sesapa ada nak jual 2nd hand roger2 lah ekk…kih kih kih.


AF-S Zoom-Nikkor ED 18-200mm f/3.5-5.6G IF DX VR



2)      Jangka Masa Separa Jauh
Kereta yang agak berjiwa muda….berkira-kira nak beli keta baru walaupun keta waja campro aku sekarang pun masih baru. Bukan apa, hubby nyer keta dan future keta beliau kemungkinan standard orang terlebih dewasa….sebab keta warisan ayahanda beliau…so aku teringin gak nak pakai keta kecik-kecik yang ala-ala berjiwa muda…..seperti Golf GTI atau Peugeot 308 Turbo. Macam best je kalau dapat kereta ala-ala gini kan. Keta aku sekarang nih dah kategori tak berapa nak berjiwa muda dah dan agak berat maa, tercungap gak nak motong dekat-dekat neh….tapi aku sangat suka handling keta waja neh terutama masa layan selekoh dalam SMART tunnel. Terbaikkk…

Merah menggoda kann...?




Yang ni pun I tergodaa


3)      Jangka Masa Jauh
Motor besar…….seriously sangat nak. Target sebelum umur 50 nak beli. Nanti leh bawa pusing-pusing santai makan angin kan. Hasben tak nak takpe, biar aku yang bawa dia pusing-pusing. Hahaha…berangan, padahal lesen B Full pun tak dok lagi. Seyes cool beb. Oohh…rasa rindu nak naik moto lak tiba-tiba. Dan keinginan aku adalah Honda GOLD WING…..sebab tengok paksu aku bawa moto ni macam cool. Lagi cool dari moto BMW yang aku tengok dia bawa dulu. Cayak arr…hopefully dapatlah sebelum terlalu tua…kang macam menatang apa lak kalau dah mak cik sangat bawa moto besar. Kah kah kah….
Tapi, sebelum tu, kalau dapat SILVER WING dulu pun tak per lah...

Best kan naik ngan hasben...feeling abih arr...

2 comments:

  1. bagus nye dapat ape yg kite angan kan yeee.... aku nye angan2 nk moto 500 - 1 k belum beres lg...ntah bila akan tercapai... ape kate ko pinjam jee yg pak su ko punye moto n try bawak hasben, tengok dia suke tak.. heheheheh

    ReplyDelete
  2. tak dok lesen lg....ni angan2 saya sorang jek, hasben kata dia tak nak join...hik hik hik

    ReplyDelete

 
Papa Mama dan Baby LOVA Blogger Template by Ipietoon Blogger Template