Sunday, May 29, 2011

Dah Nak Habis Training

Yess..esok adalah last day training yang super panjang ini. Best ke? Ntah, tak der perasaan. Tapi macam best gak lah sebab dah tak perlu berjauhan dengan anak dara ku. Sejak mama gi training, si comel dah banyak bercakap dan pandai buat sentence panjang dah. She able to combine more than 2 words dah. Best kan...hehe...


Habis training nanti, saya plan nak tambah cuti. Seminggu spend kat umah dengan anak dan suami. Cover balik hari-hari beharga yang dah berlalu tanpa diri ini. Actually banyak plan yang kitaorang nak buat next week. Nak balik Kertih untuk urusan hand over umah yang tak setel-setel lagi. Rugi je dok bayar sewa umah sejak 6 bulan yang lalu tapi orang nya dah tak tinggal kat sana. Hopefully dapat setel kan semuanya kali ni. Tak larat dah nak ulang alik KL-Kertih. Setiap kali balik je, terusik jiwa dengan memori-memori lama. Huhu...kali ni kami plan nak bawa si manis bersama. HUrmm...lepas tu, tak tahu lah, bila lagi akan menjejak kaki ke bumi Kertih.....sensitif lah part ni. Air mata mudah je nak mengalir bila fikirkan Kertih. Bila tanya suami, "Abang, sedih tak nak tinggalkan Kertih?" Dia jawab...."Sedih lah." Terus dua-dua menyepi melayan perasaan masing-masing. Tak tahu lah sampai bila isu Kertih akan berterusan menjadi isu yang sensitif pada kami. Hanya masa yang dapat merawat segalanya.

Then, ada gak plan nak balik kampung. Nak teman kan mak. Nak bagi mak hepi main-main dengan cucu dia. Tapi, abang macam tak bersedia lagi nak ikut balik. So, saya pun berat hati nak balik berdua je ngan anak. Mak tengah bersedih. Sebab nyer, my adik dah sambung study. Dia baru buat persediaan ke Jordan, belum lagi ke Jordan betul2, tapi mak dah macam sedih sangat. Mak dah macam ada simptom Anxiety Disorder...macam yang saya penah kena bila keadaan adalah terlalu risau dan stress. Oh, macam mana nak tolong mak neh.....

Kenapa setiap masa kita akan diuji dengan pelbagai masalah? Lagi lama idup, lagi berat masalah. Huhu...tak ada chance langsung nak rehat jap dari masalah. Ye lah, selagi kat dunia ni je lah kita leh nak kumpul banyak2 bekalan samada bekalan baik atau jahat. Nanti dah mati, tak der dah peluang nak tambah bekalan yang khusus. Kan kan...

Semoga kehidupan mendatang adalah lebih diredhai dan dipermudahkan segala urusan. Oh, saya mahukan kembali kegembiraan dan kebahagiaan seperti dulu. Saya mahukan suami yang kembali bersemangat dan berkeyakinan seperti dulu. Saya mahukan mak yang ceria dan suka tersenyum dan tidak mudah menangis seperti dahulu. Saya mahukan kehidupan sendiri bersama keluarga sendiri seperti dahulu. Saya mahukan kerja dan kawan-kawan yang girang seperti dahulu. Saya mahukan adik-adik yang menceriakan  mak ayah seperti dahulu.

0 comments:

Post a Comment

 
Papa Mama dan Baby LOVA Blogger Template by Ipietoon Blogger Template