Monday, May 30, 2011

Antara Jenis Manusia Kerek

Manusia kerek bagi saya adalah:

1. Bila kita nak share idea or nak lontarkan pendapat dan pandangan, terus dia cantas. Feel like I'm totally wrong. Shut up!!!
Terus mati niat nak teruskan perbualan mesra.

2. Orang yang anggap dia serba sempurna. Semua orang adalah hipokrit padanya. Bila kita nak bg pendapat or nasihat, terus reject bulat2. Please laaa... Ingatlah kamu tu belum jumpa lagi apa yg dikatakan 'dunia'.

3. Orang yang sombong.

4. Orang yang pentingkan diri sendiri. Orang mcm ni, memang kena totally ignored laa. Sebab dia pun tak peduli pasal kita, so jgn ada langsung rasa nak berbaik2 as good friend laa pd manusia mcm ni.

Ohh...cukuplah setakat ni. Ni adalah yg saya kerap jumpa lah. Saya pun tak sempurna dan sangat berdoa agar dijauhkan dari perangai yg jelek itu.

Amin.

Dah! Habis membebel setakat hari ini.


- Posted using BlogPress from my iPhone

0 comments:

Post a Comment

 
Papa Mama dan Baby LOVA Blogger Template by Ipietoon Blogger Template