Thursday, March 24, 2011

Bebelan Pagi 24 haribulan

*Mode entry nih ada sedikit berbaur emosi dan kemarahan dan kebencian dan kemeluatan....Kalau tak sanggup baca, sila jangan scroll ke bawah. Berhati-hati di jalan raya!




Heboh pasal kisah video sex Ketua Pembangkang sekarang neh. Disebarkan oleh Dato T. Konon nya Trio...eeekkkk geli nya akuuu!! Yang dedahkan tu pun, sejarah silam ko lagi gellliii kottt...ngan budak bawah umur gitu. Alllaaa pemimpin yang bukan pembangkang memang terkenal dengan sejarah silam yang pelik. Pastu sibuk nak korek hal orang. Siap ugut suruh letak jawatan bagai. Yang dia tu, boleh plak terus terlibat dengan politik. Boleh blah...apa, ingat orang dah tak ingat ke kisah dia dulu. Walaupun time tu aku sekolah rendah lagi, tapi aku tetap ingat. Tu belum lagi korek kisah pemimpin lain yang bila kena tangkap terlibat jenayah (paling femes adalah rasuah), diam kan sekejap, pastu lepas setahun dua dapat lah balik tempat as pimpinan masyarakat. Contoh ketara, tengok lah CEO felda kita sekrang. Muhamad Taib, Isa Samad tu contoh paling baik. Geliii...pasni si penggemar tempe, Khir Toyo tu, mesti akan dapat balik lah tempat as pimpinan. Ko tengok lah beberapa tahun pasni. Kisah ketamakan beliau pasti akan dimaafkan nyer lah. 


Taktik yang memang dah selalu pakai...iaitu cari kambing hitam. Tapi, si kambing hitam tu sekejap je laa untuk ditunggang pun. Contoh, Insp Sirul yang tak pernah nampak muka tu dalam kes Altantuya. Hahaha....konon kerajaan prihatin lah tu bicara kat mahkamah secara adil lagi saksama, end up....mati katak je lah si Altantuya tu. Agaknya dia bom diri sendiri. Hahaha....pastu lagi kisah enjin pesawat ketenteraan kita yang senang-senang lepas ke mana ntah tu...macam lah benda tu kecik boleh seludup celah-celah ketiak jekk....nampak sangat nak cover kenakan kambing hitam yang kecik-kecik. Macam lah kuasa nak sign lulus bagai tu setakat senior manager dia jek...blah lah weeyyy...


Seriously aku sakit hati sangat dengan senario pemimpin Malaysia sekarang. Semua nya tak leh percaya. Kesian anak-anak generasi aku terpaksa membesar dalam dunia yang penuh epik dongeng neh. Yang kaya terus dikayakan, yang miskin terus terusan miskin lagi tertindas. Harga barang yang sentiasa naik, dalam setahun beberapa kali naik, ada kerajaan naikkan gaji pekerja sektor awam???? Dah lah luluskan pinjaman perumahan konon-konon 100% pada mereka, tapi kalo setakat harga 220k tu, tak payah lah. Ko cakap kat aku, kat KL neh umah macam mana yang harga below 220k tu???? Budus laaa mereka itu. Nak kayakan anak pinak sendiri jekkss....tunggu lah kau balasan Allah nanti. Orang kat kampung senang laa nak beli dengan jasa-jasa korang a.k.a duit hasil pembayaran cukai (termasuk duit cukai aku = duit rakyat), tapi kalo yang kat bandar dan celik dengan kejahatan dan taktik kotor korang neh, memang tak arrr nak terpengaruh dengan taktik pengkaburan kerajaan 'maha adil' neh.


Ni lah tanda-tanda akhir zaman kan ...... mari kita insafkan diri. 
Dah cukup luahan perasaan untuk kali ni.
Astagfirullah al'adzim.

0 comments:

Post a Comment

 
Papa Mama dan Baby LOVA Blogger Template by Ipietoon Blogger Template