Sunday, January 23, 2011

Dikau cintaku...selamanya

Jiwang sket sekali sekala ok je kan...
Hari ni, seperti hari-hari sebelum ini, saya akan setia temani abang bila tiba masa melawat. Jarang dapat masa berdua je. Selalunya mesti ada orang-orang lain yang turut nak temani abang. Ramai yang sayangkan abang saya neh...huhu.




Tadi, seperti biasa, kami borak macam-macam topik. Memang tak pernah kering idea bila berborak dengan insan tercinta kan. Tiba-tiba sahaja masa dah tak mencukupi. Sungguh la indah bila dapat bersama chenta hati kan kan....oh, apa yang berlaku tadi....sungguh menyentuh jiwa perempuan ku.

Saya browse blog kesayangan abang. Bacakan sajak istimewa yang dia karangkan sempena ulang tahun ke2 ikatan cinta kami. Saya cuba tahan sebak yang menguasai diri apabila setiap bait sajak saya bacakan untuknya. Scroll lagi ke bawah, jumpa lirik lagu yang dia dedicate kan untuk saya. Lagu Mahier Zain, For The Rest of My Life....


I praise Allah for sending me you my love
You’ve found your home and sail with me
And I’m here with you
Now let me let you know
You’ve opened my heart

I was always thinking that love was wrong
But everything was changed when you came along
And there’s a couple of words I want to say

For the rest of my life
I’ll be with you
I’ll stay by your side
Honest and true
Till the end of my time
I’ll be loving you
Loving you

For the rest of my life
Through days and nights
I’ll thank Allah
For opening my eyes
Now and forever I
I’ll be there for you
I know it deep in my heart

I feel so blessed when I think of you
And I asked Allah to bless all we do
You’re my wife and my friend and my strength
And I pray we’re together in Jannah

All I know I found myself
I feel so strong
Yes every thing was changed when you came along
And there’s a couple of words I want to say

For the rest of my life
I’ll be with you
I’ll stay by your side
Honest and true
Till the end of my time
I’ll be loving you
Loving you

For the rest of my life
Through days and nights
I’ll thank Allah
For open my eyes
Now and forever I
I’ll be there for you
I know it deep in my heart

Now that you’re here
In front of me
I strongly feel love
And I have no doubt
I’m singing it loud
That I will love you eternally

For the rest of my life
I’ll be with you
I’ll stay by your side
Honest and true
Till the end of my time
I’ll be loving you
Loving you

For the rest of my life
Through days and nights
I’ll thank Allah
For open my eyes
Now and forever I
I’ll be there for you
I know it deep in my heart

Abang cuba nyanyikan lagu ni untuk aku walaupun suara dia memang serak sakan. Oh, suara abang adalah sangat serak dan perlahan sejak hari tu. Mungkin kerana luka di dalam. Terlalu banyak tiub dijolok ke dalam mulut nya, so memang ada pelbagai luka kat dalam tu. Semoga suara abang dapat kembali seperti dulu. Saya sangat tak tahan rasa nak nangis. Tapi saya tahan jugak. Kemudian saya cepat-cepat download lagu tu dengan telefon. Terus pasang. Sebab saya tak ingat lagu nih....boleh tak....then bila dengar je lagu tu berkumandang, abang terus nangis......meleleh-leleh air mata dia meluru laju. Ya Allah, tahan lah diriku dari menangis di depan dia.....sampai habis lagu tu.
Saya nak cover sedih. Saya buat-buat tanya pasal lagu ni. Tapi memang saya tak ingat pun lagu ni sebelum ni. Hahaha....  Saja-saja je baca lirik dia, then tanya lagu ni untuk siapa....abang cakap, untuk isteri laa...pastu saya kata, ni untuk isteri Maheir Zain lah, jangan lah sedih. Tapi dia tetap nangis. Adeh....pastu saya tanya, abang teringat saya ke bila dengar lagu ni.....dia angguk je. Saya tanya lagi, abang sayang saya ke? Dia kata, sayang laaaa..... Saya tak tahu nak cakap apa sebenarnya, maka timbullah soalan-soalan pelik neh. Padahal nak suruh dia stop nangis....pastu cepat-cepat saya reka cerita, dengar suara nenek dia datang. Cepat, benti nangis. Hahaha...padahal tak ada pun nenek datang lagi. Bukan apa, kalau dia tak benti jugak nangis, memang confirm saya pun akan turut nangis sket lagi. Mujur dia dah stop.


Tapi, oh.....abang memang jiwang. Very loving walaupun tengah sakit-sakit neh. Rasa nak cium je dahi dia tadi, tapi tak dapek ler....muka nya masih tak sembuh, tangan pun berbalut....adeh. Saya sangat bersyukur bersuamikan abang. Saya memang tak sweet, tapi mujur abang sweet, jadi boleh balance. Masa bercinta sebelum kahwin pun saya tak ingat apa-apa kisah antara kami. Bila tanya abang, dia pun tak ingat sangat. Kami hanya betul-betul ingat kisah nak gi beli cincin nak tunang. Ntah caner decide nak tunang pun dah tak ingat dah....hahaha....agaknya sebab tak ada cinta-cinta sangat kot. Semua Allah dah atur. Kenal, kawan, tunang, terus kahwin. Kawan-kawan satu ofis tak tahu pun. Tahu-tahu nak kahwin je. Hehe....memang benar janji Allah, cinta selepas kahwin memang sangat sweet dan bermakna. Apa yang penting, keberkatan dan keredhaan dari Allah......dan alhamdulillah, masih diberi peluang menikmati nikmat cinta suamiku sehingga ke hari ini....dan semoga berpanjangan hendaknya. Amin.

1 comments:

 
Papa Mama dan Baby LOVA Blogger Template by Ipietoon Blogger Template