Tuesday, October 26, 2010

Handbag Spring Cleaning

Hari ni aku rasa handbag ni macam berat semacam dan sangat berserabut bila nak cari apa-apa benda kecik. So decide nak re-organize handbag aku. Mari kita tengok apa yang ada...
























































































Bermacam mak nenek ada. Inilah tak bagusya kalau handbag besar. Semua benda nak disumbatkan. Tu belum kalau keluar dengan anak...mesti ada extra botol susu, pampers, toys, sapu tangan etc....

So, end up apa yang tinggal dalam handbag ku adalah:
1) Purse
2) Kunci kereta, rumah dan office
3) Lipstic satu jek (sebelum ni ada 3), lip balm dan compact powder
4) Ubat wajib (Yasmine pill & ubat alergik)
5) Gula-gula utk penyegar nafas (satu jek, sebelum ni ada 2)
6) ID nak masuk office
7) Thumb drive 3 ketol dan card reader
8) Jam tangan (satu je, sebelum ni ada 2 jugak)
9) Pen sebatang jek, kaler biru instead of 4 batang asalnya
10) Minyak Cap Kapak, pin untuk emergency dan nail clipper
11) Kotak spec dan broadband
12) Handphone 2 ketol

Still banyak kan, tapi tu semua yang memang wajib ada pun. At least yang berat-berat macam novel, diary, lotion, foot spray semua tu dah dibuang.

Agaknya bag orang lain macam mana ek??

3 comments:

  1. fuh..handbag kami tak byk camtuh la suna. byk sgt harta menda tuh. hehe

    tp mmg ske handbag besaq gaks.. kadang2 nak angkut novel senang. hehehe..

    ReplyDelete
  2. fuiyooo... 3 bijik usb.. keke.
    mcm menarek post ni. nanti kami nak buat jugak la. keke

    ReplyDelete
  3. haha...member opis aku dah kena warning ngan doktor suh bawa handbag kecik sbb bila bawa yg besaq nanti berat mcm2 nak isi...sbb nanti efek tulang lutut anda....huhu

    ReplyDelete

 
Papa Mama dan Baby LOVA Blogger Template by Ipietoon Blogger Template