Thursday, September 2, 2010

Cook for the day....31ogos nyer cerita

Alhamdulillah, sejak Ramadhan kali ini, aku lebih rajin memasak kalau nak dibandingkan dengan tahun lepas...tahun lepas tgh sarat nak beranak..mmg tak larat laa..huhu.
Dengan sedikit improvement pada jadual kekerapan memasak, suami tersayang agree nak beli oven....wink...bole try baking baking plak...
Tapi oven masih terbungkus rapi dalam kotak. Arini aku cuma try buat puding caramel.
Sangat excited hokey...bila dah masak rupa mmg dah ala2 hotel nyer desert...then, alhamdulillah bila rasa masa berbuka, mmg sedap!!

Tak salahkan puji diri sendiri ;p

Resepi nya sangat lah simple...
Kepada sesiapa yg nak mencuba, sila lah rajin2kan diri yak...

Bahan2 & Cara Masak:

3sudu besar gula dimasak dlm loyang sampai kaler coklat..jgn sampai hitam, kang pahit laks..

3biji telur dan 4sudu besar gula dipukul hingga kembang,

setin susu cair dan sedikit vanila esen(sesudu kecik) dicampurkan bersama...

pastu masukkan adunan dalam loyang yg ada gula hangus, then kukus 30minit...

siap!

(aku mcm suka ati tambah satu sudu tepung kastad sbb tak nak nanti lembik sgt)

Sedap kan tgk gambar kat bawah neh...peace!

0 comments:

Post a Comment

 
Papa Mama dan Baby LOVA Blogger Template by Ipietoon Blogger Template