Monday, September 27, 2010

Si Manis Turns To One!

Alhamdulillah, my baby dah setahun. Dah setahun aku ngan abg arif mengharungi suka duka membesarkan si bayi di perantauan....jauh dari sedara mara, ibu ayah....hanya penyerahan tawakal yg hakiki pd-Nya. Setahun yang banyak menambah pengalaman dalam dunia berumah tangga. My love to him getting more stronger each day....hoyeay!

Alyaa, si cantik manis semakin bijakss....anak yang amat menyenangkan. I'll try not to say something bad about my baby, insyaAllah! becoz, dia memang terbaik. Anak adalah ANUGERAH dari ALLAH :)

Sepanjang tempoh setahun ini, langsung tidak pernah terdetik perasaan susah membesar dia. Aku langsung tak menyesal dan tak serik mengandungkan si manis walaupun pada awalnya, hanya Allah yang tahu :)
Alyaa sgt memberi kerjasama. Sangat memahami mama dengan ayah. Sangat menghiburkan kami sekeluarga. Bijak mempamerkan emosi suka, sayang, kehendak, menolak, mahu di belai, marah etc. Cuma, ada kalanya, mama tak mampu berikan yang terbaik utk anak mama. Maafkan mama ye sayang.

Walaupun aku hanya berpeluang menyusui nya secara exclusive sekadar tempoh 8 bulan sahaja, tapi aku sangat bersyukur. Segalanya adalah ketentuan Allah yang amat lebih mengetahui jalan terbaik untuk hamba-hambaNya yang telah berusaha dan meletakkan sepenuh pengharapan hanya pada-Nya.

Sungguh indah ketentuan Allah.....
Sungguh asyik bilamana mampu meredhai takdir Ilahi.....
Sungguh terbelai cinta makhluk bersama Khalik....

Alyaa, maafkan mama terpaksa meninggalkan mu di hari bersejarah ini....kehendak tugas, mama berat hati utk berjauhan dengan alyaa, tapi apa lah daya mama....
And, i'm very proud to my beloved abg Arif! Terima kasih abang kerana menjadi ayah dan sekaligus mama buat Alyaa sepanjang ketiadaan saya :)
Alhamdulillah!
Alhamdulillah!
Alhamdulillah!
Semoga setiap anugerah dan nikmat yang ada diberkati oleh Pemilik Yang Hakiki.

5 comments:

  1. wah alyaa dah setahun. cepatnyer masa berlalu. igt dulu time tgk alyaa..baru je pandai bukak mata and golek ala2 tak bergolek sgt. hehe

    ReplyDelete
  2. wah, ada orang komen.
    kami dok syok sendiri ja kat sini, haha...
    rindu alyaa kat kertih :(

    ReplyDelete
  3. waw...pewittt...baru tau da ada blog~!!! :D besnyer leh tgk update suna n family di sini...sila la update slalu k~

    ReplyDelete
  4. ngeh ngeh...arep yg suruh...dia pun buat design blog nih...hahaha..punyalah bersungguh :)

    ReplyDelete
  5. wah smgtnye...kami soh en hubby buat blog gak memula buat tp xjln2 pn... T_T lupa dah username n password beliau...hahah :D

    ReplyDelete

 
Papa Mama dan Baby LOVA Blogger Template by Ipietoon Blogger Template